Navigáció átugrása.
Címlap

Adatpark

| |

Itt ülök bent az adatparkban, várom, hogy megteljen az adathordozó jófajta bitekkel és bájtokkal. Mivel közben nincs mit csinálni, az elmúlt kb 2 órában készre terveztem a Zsiguli új indexreléjét, pár apró mozgatnivaló még lesz rajta. Sajnos nincs itt a minta, ezért már csak holnap tudom befejezni.

Márpedig be kell fejeznem, mert most olyat csinál, hogy villan kettőt, aztán égve marad a visszajelző lámpa. Mivel ez a szar invertált kimenetekkel van ellátva, külön vezérli a külső izzókat, és külön a visszajelzőt. Tehát a kettő felváltva villog, mint a vasúti fénysorompóban a két piros fény. Szóval ha folyamatosan világít a visszejelző, akkor kint nem jelzi semmi, hogy merre akarok kanyarodni. Ez az egyetlen kendácsolás a gépsárkányon, a műanyag dobbetéteket leszámítva.

Tegnap volt néhány másik autó, amiben elromolhatott az indexrelé, mert sávváltáshoz, kanyarodáshoz nem jeleztek. Sőt, egyikben a kijelző is elromolhatott, máskülönben nyilván nem indult volna el a piros lámpánál.

Egyébként az első 10 percben még érdekes volt a látvány, meg a zúgás idebent, mostanra már kezd baromi unalmassá válni. Itt csillog villog egy 6 emelet széles rack szekrény, talán az egyre fogyatkozó origó egy része fut benne. Két szobával odébb van egy operátor, aki fél óránkét tüsszent egy hatalmasat, ettől kicsit megriadok, és éberebb leszek a portásnál. Már az internetet is kiolvastam, nincs benne semmi érdekes.