Navigáció átugrása.
Címlap

Környezetszennyező kerékpárvillogók

| | | |

Az olcsó kínai gagyi sok tekintetben környezetszennyező. Nem csak a gyártási folyamat közben kerül rengeteg vegyszer a környezetbe. Szintén ismerjük ezen termékek életciklusuk végét, a szeméttelepet, vagy az illegális hulladéklerakót. Most az életük közben kibocsájtott szennyezésre világítok rá.


széttört, elhagyott elemek az út szélén

Ezt a maréknyi áramforrást két hónap alatt gyűjtöttem be, mindennapi munkábajárásaim során. Az úttest szélén, padkák tövében hevernek kilapítva, összetörve. Fémköpenyük kilyukadt, belük kifolyt, így várják a közterület fenntartó vállalat munkatársait.

Nagy többségük a kerékpárok villogóiból kerül ide, amit a gyanútlan tulaj a legtöbb esetben észre sem vesz. Vajon tényleg környezettudatosak ők? Nem hinném. A gagyi műanyagok világában semmi sem tart örökké. Ezek mellett, a padka közelében legtöbbször ott találjuk a villogót is. Összetörve.


folyik a méreg, bele a talajba

Ezek a villogók leginkább a 100 forintos árkategóriába esnek. Gyenge anyagokból épülnek fel, és legtöbbször a harmadik kátyúnál letörik a tartókonzoljuk. A gyanútlan tulaj észre sem veszi, vagy nem törődk vele. Vagy ha észre is veszi, a villogót ugyan összeszedi, de az elemeket már nem, mert azok vagy begurultak a parkoló autók alá, vagy a 70-el száguldó forgalmi sávba. "Nem baj, négydarabellemegyszázas" felkiáltással továbbmegy. Az autók rámennek, széttapossák a villogót, az elemeket is. A gondok itt kezdődnek, ugyanis az eső bemossa a csatornába, -vagy rosszabb esetben közvetlenül a talajba- a mérgező anyagokat.

alkáli elem megtörve, kifolyva

Felelős gondolkodással, tudatos vásárlással megelőzhetnénk ezeket az eseteket.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem rossz

Nem rossz észrevétel!

Tudom, nem a reklám helye;
Nekem a Tesco gazdaságos piros villogó vált be:
http://www.neuzer.hu/UserFiles/termekek/kicsi/55284.jpg
A képen láthatókból a piros.
Jó néhány ezek kilómétert lementem eddig vele;
Nem szoktam levenni, ha valakinek nagyon szüksége van rá hát vigye; hordok magammal egy tartalékot. (és tovább bírja a konzol)
Nem azért van belőle kettő mert eltört a konzolja, a váz tört el előbb:)
(vagy kilopták alóla az előző előtti előtti bringát; nem is tudom...)

Semico