Navigáció átugrása.
Címlap

A MÁV-al vagyok az utasokért

Szóval most már az isten se mossa le rólam, máv fikázó blog lettem. Egész egyszerűen azért, mert itt érnek olyan ingerek, amiket meg kívánok osztani a nagyérdeművel.

Szóval most ledes téma lesz, az óratorony hadműveletbe 249 ledes egység fog kelleni. Az elkövetkező két hétben megcsináljuk a láthatósági teszteket, különböző színekkel.

Igazából a vezérlés lesz a gyász, hiszen az egyes pixeleket külön külön terveztem vezérelni.. ez valószínűleg egy RS485-ös hálózatra fog épülni.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Az Attiny2313 20 lábú DIP

Az Attiny2313 20 lábú DIP tokban van, darabja 180 Ft.
2 lábat elhasználunk sda/scl-nek kétdrótos sorosra (SPI/TWI), két láb vcc és GND, a maradék 16 elhajt 1-1 ledet. Demuxot is alig veszel ennyiért.
Az egész vezérlésére meg egy atmega, oszt csókolom.

KAMA3 képe

akkor a 249-et osszuk el 16

akkor a 249-et osszuk el 16 al, az 15.56.. akkor 16 ilyen attiny-s blokkra osztható a cucc. jókis pókháló lesz az óra számlapja mögött::))

A led modulok úgy néznek ki, hogy 4 darab superflux led van rajtuk, sorbakötött párok párhuzamosan... így maximum 140mA áram folyhat át rajtuk, és a nyitófeszültségük is 12 volt alatt marad. zöld, vagy fehér ledek jöhetnek szóba, esetleg piros, az olcsóbb de nem fényesebb. a probléma az, hogy tűző napsütésben még mindig nem volt alkalmam kipróbálni, de majd ma megteszem valahol máshol.