Navigáció átugrása.
Címlap

Fűtéscső

| | |

A fostömlő felújítás után gondoltam megkísérlem a számtalan fűtéscső közül a négy legszarabbat kicseréltetni európai módon. Értsd: nem várom meg, míg a legnagyobb fagyban szétdurran, és térdig érő termálvízzel áraszt el engem, meg a cuccaimat.Folt

Visszakanyarodva a fostömlőhöz. Azt csak azután cserélték ki, amíg a rendszert annyira letömítettem, hogy a fos nem a pinceszinten ömlött ki a csövekből, hanem a földszinten, jókora kárt okozva ezzel az üzlet tulajdonosának. Majd a biztosító által fizetett pénzből ki lehetett cserélni az egész elzsírosodott alépítményt.60 évnyi szarkő

Nos, a fűtéssel ezt nem tudom megcsinálni, mert az alapvetően a födémben rohadt szét, és nincs is eldugulva, ennek következtében a fölső szinten nem érdekeltek a probléma elhárításában. Ha elzárom a csapokat, akkor a tetőszinten lévő közösítő-légtelenítő csövön keresztül még visszafolyhat, tehát ez sem járható megoldás.

Most két hétig üres a rendszer, ilyenkor lehet radiátorcserét meg egyéb karbantartásokat végezni. Egyébként jó drága, fűtési szezonban leüríteni.

Európai módon előre szóltam, hogy számítsanak a felfordulásra. Balkáni válasz: "Az nem így működik, hogy itt az eladótérben dolgozzanak! Oldják meg alulról! Megoldjuk, de nem így, mert hátul a raktárban is végeztek egy óra alatt a múltkor."

Szal ettől a hozzáállástól van hányingerem. Megint a plafonig kell érjen a szar, hogy történjen valami.