Navigáció átugrása.
Címlap

Felújítás

Előzetes tervemmel ellentétben nem a CM-ről fogok írni, azt amúgysem ezen az oldalon kéne megtennem. Lakásfelújítás van folyamatban nálunk már vagy 8 hete. A 7. hét végére elkészült a fürdőszoba. Van benne kád, mosdó, meg wécécsésze. Nem egy nagy feladat, ha iparos lennék, valószínűleg egy nap alatt felhelyezném a mosdót, meg a pöcét. A szakembereknek (merthogy ketten voltak) ez két napjukba került. És egyik feladatot sem sikerült maradéktalanul teljesíteniük.

A mosdó a lefolyónál ereszt. (oké, hogy eredeti állapot visszaállítása, de honnan tudták, hogy eredetileg csöpögött az a rohadt lefolyó?)

Ugyanez a wécétartállyal. Alapesetben a feltöltés után az úszó nem zárja a szelepet, ezért állandóan tölt. Hogy ne follyon ki felül, ezért van neki egy túlfolyója. Két illesztés van a tartály, és a célterület között, közte egy PVC cső. Mindkét illesztésnél folyik a víz (nem csöpög, folyik, ömlik, fele mellé megy.)

Komolyan ilyen nehéz két csövet hézagmentesen illeszteni? Mert ha igen, akkor tanítsák négy évig egyetemen ezt a szakmát, és legyen legalább 6 év szakmai gyakorlat mielőtt munkába áll az ember.

A kőműves 3. nekifutásra sem tudott lejtést vinni a padlóösszefolyó felé. A parkettásznak -aki a szegőlécet úgy rakta fel, hogy a két hosszabbik oldalon van legalább 3 toldás (leghosszabb oldal >2m, szegőléc hossza 3m)- szintén bevonnám a jogosítványát.

A fal nem egyenes. Sebaj, a szegőléc hajlik annyit. Nem, nem lehet szögelni, csak ragasztani(szerintem lehet, és ha otthon lettem volna, én szögeltem volna oda). Nem, nem szoríotta oda a falhoz, amíg megszárad a ragasztó. Igen, az így keletkezett 2 centis rést 5 flakon szilóval töltötték ki.

A festő a galéria vasszerkezetét csak a látható 3 oldaláról festette le, felülről nem (nem volt rajta a deszka)

Hamár a deszkánál tartunk, ami nem volt a vasszerkezetre csavarozva. Azt igen a tapétázás UTÁN kell leszedni, hogy mögötte ki lehessen festeni (igen, 2 centi szélességben hiányzik a tapéta)

Zulágerek a sitteszsákot olyan precizitással tudják a parapet elé rakni, hogy a legzaccosabb résznél olvad ki a zsák. Ha megpróbálom arrébb rakni, akkor meg elszakad.

Mielőtt még a többi szakmunkásra terelődne a szó, asztalos még nem járt a lakásban, a villanyszerelést én csináltam. Egyikkel sincs baj.

Szóval így vegyél lakást a Vedlő Menyét lakóparkban. Ezek építették azt is.