Navigáció átugrása.
Címlap

Hőbörgős poszt következik.

| | |

A történet idén nyár elején kezdődött. Elkezdték felújítani a lakótelep házai között megbújó kis parkot. Egy négyzet kerülete mentén vannak a házak, az oldalfalai az egyes tömböknek összeér. Ezáltal kívülről egy 100 méter*100 méteres kockának tűnik. A belsejében van egy 2 szintes önkormányzati épület. A kocka belsejébe gépjárművel két úton lehet bejutni, a kocka egyik oldalán lévő két hatalmas kapun. A belső tér a két kaput összekötő U alakú aszfaltcsík köré rendeződik.

Nagy csinnadrattával megkezdték a házak hátsó bejárataihoz vezető ösvényeket széttúrni, felújítani. Lebontották az önkormányzati épület parkolója körül a kerítést. Ígértek szökőkutat, autók kitiltását, parkosítást, mindent, amivel a nyuggereket meg lehet vásárolni. Nincs is ezzel semmi gond. Támogatom ha valamit rendbe szednek.

De ez? Akkor kaptam az első röhögő görcsöt, amikor a középső részen frissen lerakott 25*25-ös viakolor burkolat egy hét múlva felbontották, és a hátsó bejáratokhoz szintén frissen lerakott 10*20-as kockákkal kicserélték. Aztán sokáig nem történt semmi, annak ellenére, hogy minden nap kapirgáltak valamit a parkon. Addig logisztikáztak, amíg a mi lépcsőházunk és még 3 másik lépcsőház kijáratához nem maradt viakolor. Semmi gond, a kivitelező hozatott 3 kanyas döglött CKT betont, amit elterítettek, majd jól megöntöztek és megtömörítettek.

Az egy dolog csak, hogy okádékul néz ki a többihez képest, de 3 hét után kilazult az egész, és mozdulni nem lehetett a 10-15 centi mély sóderszerű anyagban.

Ami végleg kiverte nálam a biztosítékot az a maradék kocsibeállóra rakott rács és annak kulcsrazárása okozta. A másik beállót már 15 éve lezárták. A mostani is tervezve volt már egy ideje. Úgy volt, hogy sorompó lesz, és kivételezettek behajthatnak. Az autók kitiltásával a parkból maximálisan egyetértek. De hogy oda élő ember sem teheti be a lábát?

Ez a rács sem izgatott addig, amíg gyalog és kerékpárral be lehetett hajtani. Az már más kérdés, hogy a két bejárat, illetve a belső út lezárása egy tűz esetén mennyire fogja hátráltatni a tűzoltóság munkáját.

Első körben a kibaszós énem fog harcba szállni. Elóveszem a legdurvább Kriptonyte lakatomat, és rálakatolok a rácsra egy kerékpárt. Mindezt kandi kamerával egybekötve. Ha én nem mehetek be, akkor te sem fogsz büdös köcsög.

A hivatalos utat meg sem próbálom, ne is javasoljátok.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

a mókás az, hogy eddig

a mókás az, hogy eddig akármikor jártam arra, a rács, mindig nyitva volt.

KAMA3 képe

Idáig nem volt rács. Most

Idáig nem volt rács. Most van. Idáig senkit nem zavart, ha akár autval, akár gyalog valaki bement. Most azért hőbörög a vén picsa, ha a rács nyitva marad, vagy ha valaki bemegy. Két hét múlva már azért fog hőbörögni, mert mindenki csapkodja.

Hát egy jó megoldás

Hát egy jó megoldás van.
FLEX :) Reggel 5-kor vasárnap, hogy a sok elbaszott nyugger is élvezze.

Az autók kitiltásával némileg egyet értek, DE.
Ha lenne kibaszott alternatíva, akkor egy percig sem hajtottak volna be.
Mert az ott lakók, akik fizetnek közös költséget meg minden fost, nehogy már azok ne álhassanak be, meg a gyalogosok, és bringások tudjanak már jó közlekedni.
Persze az önkormányzati dolgozók, hisz ők szinte mindig kivételezettek.
Most lehet pampogni, hogy BKV meg ilyenek, csak mikor olyan árak vannak, (és most a bérletre gondolok nem a vonaljegyre) hogy ha egyedül ülök a kocsiba, és csak 2 ezerrel drágább a havi költségem, akkor nincs miről beszélni. Ja és én peremvidékről járok be, ott aztán igen mókás tud lenni a BKV menetrend.

Ha jól emlékszem anno mikor meg akartuk agyalni a közeterest, aki folyton bejött és végigbüntette a kocsikat, mindig hajnalban jött, és így sosem kaptuk el :( Ha jó emlékszem a tábla is kiugrott a helyéből, persze véletlenül betontömbbel együtt.

Szóval egy a lényeg: BÜNTESS :)

KAMA3 képe

fejétől bűzlik a hal.

fejétől bűzlik a hal.

Sok a szabad lámpaoszlop. Olyan szépen ki lehetne dekorálni.