Navigáció átugrása.
Címlap

A porbúl veszi ki a zokszigént!

Mivel Budapesten a levegő emberi fogyasztásra alkalmatlan ezért jó másfél hónappal ezelőtt, -amikor kitört az allergiaszezon- vásároltam egy 3M 8835-ös pormaszkot. Régebben is hordtam ilyesmit bringázás közben, de most állandósult ez az állapot. Jelentem, nem bántam meg.


3M 8835 Ilyen volt, ilyen lett!
Ilyen volt, ilyen lett!

500 kilométer, 5 hét alatt. A legrövidebb útszakaszokra is felvettem, még ha csak a Millire mentem ki akkor is. Szombat délelőtt mellékutakon nem olyan nagy a légszennyezettség, de az utam nagy része forgalmas úttesteken halad: Rákóczi, Nagykörút, Petőfi híd... Ott pedig a dugóban araszoló autók okádják a szennyet. Főleg a BKV Zrt. és az ő alvállalkozói útján üzemeltetett autóbuszaiból pumpál nap mint nap több tonna gyilkos matériát a tüdőnkbe.


3M 8835 A porbúl veszi ki a zokszigént!
A porbúl veszi ki a zokszigént!

Amióta ezt hordom, sokkal jobb a közérzetem, és nem tüsszögök annyit, mint azelőtt. Nade félre a bullshitet, azonkívül, hogy a BKV buszok dízelkorom részecskéit is kiszűri, hatásosan véd az egyéb allergén virágporok ellen is. Saját, nem reprezentatív napi statisztikám szerint 10 bringásból 3 már hord valamilyen légzésvédelmi eszközt az arca előtt.

3M 8835 Passzív szén
Passzív szén

Mivel nincs benne aktív szenes szűrőréteg, ezért a szénhidrogén gőzöket, gázokat és az egyéb gázokat nem köti meg. De az már így is nagy haladás, hogy esténként nem köpök téglát a lenyelt kosz miatt.

3M 8835 Pig flu ellen is kiváló
Pig flu ellen is kiváló

Szóval ne hidd el, amikor azt mondják, hogy Budapest levegője kristálytiszta. Mert Valótlan Dolgot Állítanak. Az sem igaz, hogy a kerékpárosokat nem veszélyezteti jobban a porszennyezés, mint az autóban ücsörgőket. Dehogynem. csak az autóban ülöket a pollenszűrő megvédi a gyász egy részétől, minket meg nem.

Viselj pormaszkot, ha kedves az életed. FFP3D Szintű szűrőt használj legalább, ez alá ne add.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

teszt

teszt

Szia! Bocsi, hogy ide írok

Szia!

Bocsi, hogy ide írok ez ügyben, de valahogy nem tudok az infra led-es részhez hozzászólni.

Érdekelne a teszt folytatása, főleg kültéren teljesen sötétben nagyobb távolságra is (30-50m), és hogy hol lehet ilyen ledeket venni, mert sehol nem találok.

Köszi!
Zoli
vzoole(a)freemail.hu

Akadozik a hozzászólás,

Akadozik a hozzászólás, valami session hiba lehet, de nincs időm megpiszkálni.

Az infraledet még nem teszteltem kültéren. Beltéren pedig teljes sötétségben teszteltem. Szerintem 30-50 méterre legalább 5 - 10 ilyen led kéne, de ez erőssen kamerafüggő. Meg persze attól is függ, hogy mekkora látószöget akarsz bevilágítani. 10°-ra elég lehet 3-4 is, de ha nagyobbat, akkor persze több kell. Igazából kültéren sosem lehet teljes sötétséget csinálni. De hamarosan folytatom a tesztet.

Innen lehet rendelni.