Navigáció átugrása.
Címlap

rozsda

warning: Creating default object from empty value in /data/domains/villamvadasz.hu/web/webroot/modules/taxonomy.module on line 1224.

Ukrán és román só-lobby

| |

Az van, hogy szórják ezt a gyászt, ha kell, ha nem, mintha ingyen volna. Hát majdnem ingyen, de legalábbis pofátlanul olcsón szerzik be minden évben tonnaszámra a nátrium kloridot ukrán és román sóbányákból. Meg lehet nézni, milyen rozsdás a Szabadság híd a korlát tövében. 2 éve újították fel. A törvényi tiltás ellenére mindenhol sóznak, van ahol homokkal keverik, van ahol zeolittal, de legtöbbször töményen. Ez utóbbit kizárólag zuglóban használják közterületen. Ha megkérdezük, hogy miért ezt a káros anyagot használják még mindig, azt a választ fogjuk kapni, hogy ez a legolcsóbb.


Az okozott károkat persze nem szokták hozzá számolni. A fémszerkezetek rozsdásodását, a kidőlt fák pótlását, a betonszerkezetek szétmállását ha beleszámolnák, lehet, hogy az alternatív síkosságmentesítő anyagok hosszú távon kevesebbe kerülnének. De minden politikus csak 4 évre tervez.

Tartalom átvétel